Goldshrimp         Goldshell        Garnalenafslag Zoutkamp            Camping de Rousant

Over Camping de Rousant

Ruimte genoeg...

 

Wat een rust!

Camping 'de Rousant' gelegen in Zoutkamp en nabij Lauwersoog en Lauwersmeer. Er is meer dan genoeg ruimte op Camping de Rousant. Een eindeloos lijkende weg tussen 't water door, met aan uw linkerzijde een ongekende variatie aan landschappelijk schoon en een grote verscheidenheid aan plekjes waar u een onderkomen kunt vinden voor tent of caravan.

Besluit echter niet te snel, maar wees kieskeurig! Het kan! Ruimte is er genoeg. Wilt u dicht bij het water om te kunnen spelevaren, of zoekt u een rustige beschutting om te kunnen wegdromen?

Pad naar de CmapingRuimte, rust en mooie plekjes waar het goed toeven is, zijn kenmerkend voor onze camping ...

 

Tja, en dan borrelt bij u de vraag omhoog. En waar is de kantine? Nou kijk... die is er niet! De meeste gasten, die onze camping al eerder bezochten, zijn niet bepaald gecharmeerd van de bekende bingoavonden. Ook zult u hier de lawaaiige afsluiting van een vakantieweek, opgesierd door een of ander radio- of TV-ster, moeten missen.

De onvermijdelijke herrie na zo'n evenement past zeker niet bij deze omgeving. Maar wees gerust, want er is natuurlijk wèl een alternatief! Er is een onderkomen waar u met goed en slecht weer kunt verpozen en de kleintjes zich kunnen vermaken. Uiteraard onder begeleiding van de ouders!

Heerlijk koel in onze Wintertuin

 

Bijzonder aparte sfeer

Onze 'wintertuin' is 'n mooi kassencomplex waar het in de zomer heerlijk koel is onder de groene druivenranken, waar elk jaar weer de uitbundige rijke oogst zichtbaar wordt. In het najaar worden de talrijke trossen geplukt en verwerkt tot een sprankelende frisse wijn die een wel zeer bijzondere smaak heeft!

Wintertuin

Hoe kan het ook anders! De wortels bevinden zich zeker 8 meter diep! Waar de oergrond van het ruigezand nog steeds aanwezig is. Het heeft deze wijn zijn eigenzinnige smaak gegeven! De moeite waard om eens te proberen! Waar vindt u nu nog zo'n bijzondere camping!?!

 

De schelpen langs het pad. De zwaar verroeste ankers, hier en daar schijnbaar argeloos neergelegd.Viskraampje

Het eikenhouten viskraampje bij de receptie en de vele frutsels en vindsels doen vermoeden dat deze plek onverbrekelijk verbonden is met de zee, zonder ook maar één glimp van de zee te zien. Ja, tussen de bomen ontwaart u, aan de overzijde van het Reitdiep, Zoutkamp, het 'garnalendorp'. Maar ook dáár is de zee ver te zoeken. Dat was wel anders toen het Lauwersmeer nog zee was!

De sfeer echter is gebleven en u kunt nog steeds goed terecht voor 'n visje of een portie garnalen. Ook de horeca is ruimschoots aanwezig en voor de dagelijkse proviand, bent u in dit dorp op het juiste adres. Bij het V.V.V. kunt u terecht voor uw tochten door het Groninger land.

Accomodaties

Camping de Rousant in Zoutkamp heeft meerdere accomodaties, waaronder twee trekkershutten, een Sluismeesterswoning en een Zuiderzeebotter. Bekijk alle accomodaties hier...

Wilt u alvast een kijkje nemen op onze camping? Het filmpje hieronder neemt u mee op een virtuele tour over Camping de Rousant!

virtueletour

 

" Het reserveren van een plaats op de camping kan u doen via de onderstaande knop, er is altijd een mooi plekje te vinden; u bent van harte welkom! "

Reserveren

   line   

Stel uw vraag over Camping de Rousant

   line  

Contactgegevens

Nittersweg 8

9885 TC Lauwerzijl - Zoutkamp

Telefoonnummer: 0595-447152

Emailadres: reserveringen@rousant.nl

Like ons op Facebook

Camping De Rousant