Goldshrimp         Goldshell        Garnalenafslag Zoutkamp            Camping de Rousant

Goldshell, 100% natuurproduct

Goldshell in Zoutkamp

Schelpen zijn de omhulsels van weekdieren die leven in de Waddenzee en de Noordzee. Als de weekdieren ze niet langer nodig hebben, komen ze door de stroming van de zee op de zandbanken te liggen. De natuur zorgt voor steeds nieuwe voorraden. Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee heeft berekend dat de jaarlijkse aanwas van kokkelschelpen ongeveer 250.000 kubieke meter bedraagt.

 

Soorten Schelpen

Winning van de schelpen

De schelpen van Goldshell worden gewonnen door de Vissers van De Rousant. Een speciale zuiger zuigt de schelpen van de bodem van de zee. Aan boord worden meteen de beste schelpen uit gesorteerd. Bij binnenkomst van de haven worden de schelpen gewassen met zoet water. De schelpen kunnen direct overgebracht worden naar de vrachtwagens en op transport gezet worden naar de klant.

Goldshell kiest voor ecologisch verantwoord

Goldshell heeft respect voor de natuur van de zee. De winning van schelpen wordt daarom zorgvuldig uitgevoerd. Dit doet het bedrijf bijvoorbeeld door alleen schelpen te winnen als er vraag is, er vindt beperkt opslag plaats. De winlocatie wordt met zorg uitgekozen, zodat de bodem zo min mogelijk verstoord wordt. De schelpen worden op zee geselecteerd. Schelpen die niet gebruikt kunnen worden voor isolatie, worden direct teruggegeven aan de zee.

Goldshell Goldshell

   line   

Stel uw vraag over Camping de Rousant

   line  

Contactgegevens

Nittersweg 8

9885 TC Lauwerzijl - Zoutkamp

Telefoonnummer: 0595-447152

Emailadres: reserveringen@rousant.nl

Like ons op Facebook

Schelpenisolatie - Duurzame schelpen