Goldshrimp         Goldshell        Garnalenafslag Zoutkamp            Camping de Rousant

Veel gestelde vragen

Hoe dik wordt de laag Goldshell?

Goldshell is in verschillende diktes aan te brengen. Volgens het bouwstoffenbesluit is in de kruipruimte een isolatiewaarde van R = 2.5 nodig. Dit komt overeen met een laagdikte van 25 cm en is voldoende voor een droge en isolerende kruipruimte. Wilt u een hogere isolatiewaarde, dan kunt u er voor kiezen om een dikkere laag schelpen aan te laten brengen.

Ik ga kruipruimteloos bouwen. Kan ik schelpen gebruiken voor isolatie? 

Bij kruipruimteloos bouwen wordt geen kruipruimte aangebracht. Funderingsbalken die in de grond zijn aangebracht, zorgen voor een stevig fundament. Het aanbrengen van Goldshell onder de vloer heeft een isolerende werking en verbetert het woonklimaat van uw woning.

Hoe zit het met ventileren van de kruipruimte? 

Veel kruipruimtes worden geventileerd, juist vanwege het aanwezige vocht. Na het aanbrengen van Goldshell® kunnen de schelpen nog wat vochtig zijn en is het verstandig nog 6 weken te ventileren. Daarna kunt u de ventilatiegaten dichtmaken.

Ik heb een houten vloer. Is Goldshell geschikt?

U kunt Goldshell zowel onder betonnen als onder houten vloeren aanbrengen. Schelpenisolatie is een uitstekend middel om te zorgen dat het vocht niet omhoog kruipt naar uw houten vloer. De isolerende werking voorkomt bovendien dat tocht via eventuele kieren uw woonkamer binnenkomt. Zorgt u er wel voor dat u de ventilatiegaten heeft dichtgemaakt.

Ik woon aan het eind van een nauw straatje. Kan ik wel schelpenisolatie krijgen?

De schelpen worden gebracht met een vrachtwagen van 16 meter lang. De schelpen worden vanuit de vrachtwagen met een slang van 10 tot ± 25 meter lang uw kruipruimte ingeblazen.
Vermoedt u dat de vrachtwagen niet bij uw woning kan of dat de slang te kort is, neemt u dan contact met ons op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Hoe kan ik, als de isolatie is aangebracht, reparaties uitvoeren aan de leidingen in de kruipruimte?

In de kruipruimte zijn vaak waterleidingen en de afvoerbuizen voor de riolering aangebracht. Nadat u schelpenisolatie heeft laten aanbrengen, blijven deze meestal bereikbaar. U kunt zonder problemen over de schelpen kruipen. Heeft u extra ruimte nodig, dan kunt u de schelpen opzij schuiven. Vergeet niet ze na de reparatie weer terug te schuiven.

Kan ik subsidie krijgen op schelpenisolatie?

De landelijke subsidies op energiebesparende maatregelen zijn afgeschaft. Soms is subsidie mogelijk via de gemeente of het energiebedrijf. Informeer hiervoor bij uw gemeente of energiebedrijf

Hoe lang gaat Goldshell mee?

Goldshell is een natuurproduct. De schelpen hebben een onbeperkte levensduur en blijven hun werking behouden. Bij eventuele sloop van de woning, kunnen de schelpen blijven liggen of opnieuw gebruikt worden.

   line   

Stel uw vraag over Camping de Rousant

   line  

Contactgegevens

Nittersweg 8

9885 TC Lauwerzijl - Zoutkamp

Telefoonnummer: 0595-447152

Emailadres: reserveringen@rousant.nl

Like ons op Facebook

Schelpenisolatie, schelpen isolatie, schelpen, schone schelpen, zand, zand verkoop, kruipruimte, kruipruimteisolatie, kruipruimte isolatie, zandhandel, schelpenhandel, schelpen handel